Palestinský předák Abbás byl opět v nemocnici. Stárnoucí politik nemá v neklidné době oficiálního nástupce

ČTK

lup

Palestinský vůdce Mahmúd Abbás byl převezen do nemocnice v Ramalláhu, informovala  agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného palestinskéhočinitele. Podle tohoto zdroje přivedly 83letého prezidenta do nemocnice komplikace po drobném chirurgickém zákroku, který mu lékaři v úterý provedli ve středním uchu. Abbás je hospitalizován už potřetí za necelý týden a jeho opakující se komplikace připomínají fakt, že nemá oficiálního nástupce.

Pár hodin po úterní operaci byl Abbás propuštěn. Krátce hospitalizován byl pak znovu v pátek, informovala palestinská agentura WAFA. Ta dnes oznámila, že Abbás byl dnes v nemocnici na kontrole po nedávném operačním zákroku. Po provedených testech lékaři podle WAFA oznámili, že kontrola dopadla dobře a zdravotní stav prezidenta je "uspokojivý".

Zdroj Reuters, který si přál zachování anonymity, uvedl, že Abbás byl hospitalizován kvůli horečce, která může být známkou toho, že se ušní zánět nepodařilo zcela vyléčit.

Letos v únoru byl Abbás krátce hospitalizován během své návštěvy v USA. Vyčerpání ho přivedlo do nemocnice v Ramalláhu také v červenci 2017. Podrobil se tam testům a jeden z lékařů pak uvedl, že Abbás trpí zánětem žaludku, který se zhoršil v důsledku stresu.

sinfin.digital