Peklo, které se dramaticky šíří. Obětí požárů v Kalifornii můžou být stovky, popelem lehly celé čtvrti

ČTK

raz

Lesní požáry na severu Kalifornie si podle dnešní aktualizované bilance dosud vyžádaly nejméně 21 obětí, úřady se ale obávají, že počet mrtvých ještě vzroste. Situace v oblasti je kvůli evakuacím a řádění živlu nepřehledná a úřady pohřešují stovky lidí. Zraněno bylo podle agentury AP nejméně 185 lidí.

V okrese Sonoma, který patří k nejhůře zasaženým, zahynula více než polovina nynějších obětí požárů. Úřady dnes také ze 200 na 670 zvýšily počet pohřešovaných v Sonomě. Média již nyní požáry označují za jedny z nejtragičtějších v dějinách tohoto amerického státu.

Celkový počet pohřešovaných je nejasný, neboť podle policie na seznamech mohou být i lidé, kteří se již úřadům či rodině přihlásili, ale dosud z nich nebyli vyřazeni. Ztráta kontaktu mezi příbuznými nicméně vyvolává zoufalství, rodiny a přátelé se snaží najít své blízké i s pomocí internetových sociálních sítí.

3714097:article:true:true:true

Plameny dosud zničily přes 3500 budov a spálily oblasti o rozloze 450 kilometrů čtverečních. Zatímco v úterý bylo hasičům nakloněno bezvětrné počasí s vyšší vlhkostí vzduchu, dnes je v postiženém regionu opět hlášen silný vítr.

sinfin.digital