Po řádění Afghánce s nožem zůstávají čtyři lidé ve vážném stavu. Vyšetřovatelé zkoumají, zda šlo o terorismus

ČTK

lup

Francouzská policie zatkla muže, který v neděli pozdě večer na severovýchodě Paříže poranil nožem sedm lidí. Stav čtyř z nich je vážný, napsal dnes deník Le Parisien. Agentura Reuters uvedla s odvoláním na zdroj z justice, že čin patrně nemá teroristické pozadí. Britské ministerstvo zahraničí uvedlo, že mezi zraněnými jsou dva britští turisté.

Muž, o kterém se policie domnívá, že pochází z Afghánistánu, byl vyzbrojen nožem a železnou tyčí. Útok se odehrál kolem 22:45 SELČ v 19. pařížském obvodu, napsal Le Parisien. Podle svědka útoku, kterého citovala agentura AFP, měl útočník v ruce nůž dlouhý 25 až 30 centimetrů.

Agresor nejprve pobodal trojici mužů u kina MK2 na nábřeží Quai de la Loire. Posléze se jej pokusili zastavit hráči pétanque. Jeden z nich sice útočníka zasáhl koulí, ale nezastavil jej.

Afghánec pak napadl dvojici britských turistů, z nichž jednoho vážně poranil v oblasti hrudníku. Dalšího člověka vážně zranil na hlavě. Celkem poranil sedm lidí; čtyři vážně ranění nejsou v ohrožení života.

sinfin.digital