Podezřelé zásilky děsí USA: Po Sorosovi se stali terčem i Obama a Clintonová. Redakce CNN se evakuovala

ČTK

luš

Prakticky všechny americké bezpečnostní složky se zapojily do pátrání po pachateli pokusů o pumový útok, jehož oběťmi se měli stát bývalý prezident Barack Obama, prezidentská kandidátka Hillary Clintonová a miliardář a filantrop George Soros. Kvůli podezřelé zásilce byla dnes evakuována i budova společnosti Time Warner v New Yorku, v níží sídlí redakce televize CNN. Dřívější zprávy o nebezpečném balíku pro Bílý dům se podle agentury Reuters nepotvrdily.

Všechny výbušné zásilky policie bezpečně zlikvidovala. Obama, Hillary a Bill Clintonovi ani Soros nebyli v přímém ohrožení, zásilky se jim nedostaly do rukou. Zařízení, zřejmě podomácku vyrobené, bylo zachyceno při obvyklé bezpečnostní kontrole všech zásilek, které Clintonovi a Obama dostávají. Podobnou kontrolou prochází i pošta pro Sorose.

Výbušné zařízení určené Sorosovi bylo objeveno v pondělí, trhavina zaslaná Clintonovým v úterý večer a pekelný stroj pro Obamu byl nalezen dnes ráno místního času (po poledni SELČ). Zhruba ve stejné době byla vyklizena budova Time Warner. Soros a Clintonovi bydlí na předměstí New Yorku, Obama bydlí s rodinou ve Washingtonu. Přímým adresátem v případě Clintonových byla bývalá ministryně zahraničí a kandidátka na prezidentský úřad Hillary Clintonová.

Brzezinski: Trump toho udělal pro Evropu víc než Obama, není tak černý, jak ho někteří vykreslují

sinfin.digital