Pojistka, nebo materiál k vydírání? Trump si všechny tajně nahrává, tvrdí bývalí spolupracovníci

Info.cz

vkr

Donald Trump je podle svých bývalých spolupracovníků posedlý nahráváním svých mítingů, schůzek a rozhovorů. Jeho nedávný tweet o tom, že jím odvolaný ředitel FBI James Comey by „měl doufat, že zde není žádný záznam jejich konverzace, než začne vynášet informace do médií“, tak nemusí být jen plané tlachání do větrů sociálních vod. 

Donald Trump odvolal šéfa FBI Jamese Comeyho v úterý, kvůli údajné ztrátě důvěry a pochybností ohledně vyšetřování emailové aféry Hillary Clintonové. Pár dní poté však vyšly najevo informace, podle kterých nyní již bývalý šéf FBI žádal krátce před výpovědí o navýšení rozpočtu pro vyšetřování ruských zásahů do amerických prezidentských voleb.

Na to Trump reagoval skrze svůj oblíbený komunikační prostředek – Twitter. „Ať raději doufá, že naše konverzace nebyly nahrávány, než začne vynášet do médií,“ čílil se Trump na sociální síti. A podle bývalých spolupracovníků amerického prezidenta nemusí být tyto výhrůžky plané.

„Hovořit s Donaldem Trumpem jste mohli brát jako zkušenost veřejných projevů, Trump nikdy nebral naše telefonní hovory v jakémkoliv smyslu slova jako privátní,“ říká John O´Donell, bývalý prezident Trump Plaza Hotel and Casino.

A přidávají se i další. Podle trumpovy biografie Lost Tycoon nechal nynější prezident v Trump Tower nainstalovat zařízení, které tajně nahrávalo jeho obchodní setkání. Server BuzzFeed zase informoval, že Trump poslouchá hovory, které jeho zaměstnanci uskutečňují z jeho rezortu Mar-a-Lago. A v neposlední řadě existuje rovněž svědectví reportérů deníku Washington Post, že jejich rozhovory s Trumpem byly s i bez jejich vědomí nahrávány.

sinfin.digital