Posedlost popularitou i novináři. Co říká o prezidentu Trumpovi první rozhovor?

kris

Slovník a způsob vyjadřování Donalda Trumpa fascinuje svět. Nový americký prezident rád popisuje své plány, věci, či lidi kolem sebe jako ohromné, velkolepé, skvělé či fantastické. Nedávný výrok o alternativních faktech vzbudil také velkou pozornost. Obrat použila Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová v nedělním vysílání stanice NBC v reakci na obvinění, že prezidentův mluvčí Sean Spicer lhal o počtu Američanů na páteční inauguraci. Trumpův první rozhovor pro americkou televizi po inauguraci nebyl jiný.

Odpovědi byly vyhýbavé, sebestředné často takřka lživé. Trump nešetřil chválou na svůj první projev v ředitelství CIA. „Oni ji milovali,“ řekl. „Ta řeč byla dobrá,“ pokračoval. Podle prezidenta bylo nešťastné, že některá média její význam bagatelizovali a televize ABC News, které rozhovor poskytl, byla prý jedním z nich.

Není žádným tajemstvím, že Trump hojně konzumuje média a někteří to označují až za závislost – média čte, sleduje, reaguje na ně. Oblíbenost je pro něj nesmírně důležitá a neustále hledá důkazy, které by jeho oblíbenost prokázaly, píše server Salon. A to dokonce i v případě, že je realita trochu jiná.

Trump chce zdanit dovoz z Mexika, aby zaplatil zeď na hranicích. Dojít ale může i na Česko

sinfin.digital