Přísně střežené: Kim Čong-un manželku takřka neukazuje. Co všechno víme o první dámě KLDR?

ekb

O manželce Kim Čong-una toho svět ví jen velmi málo. Severokorejský vůdce chrání rodinu před zraky veřejnosti zuby nehty a jen málokdy se dostane ven fotografie, kde by po jeho boku stála manželka Ri Sol-ču. Děje se tak jen výjimečně, například když Kim Čong-un oslavuje úspěšné odpálení rakety. Ze snímků je však patrné, že Kimova manželka ráda nosí barevné kostýmky a zatímco si její manžel drží kamennou tvář, ona se na všechny strany vždycky mile usmívá. Co vlastně víme o ženě nejnebezpečnějšího muže planety?

  • Ri Sol-ču údajně pochází z rodiny, která je na severokorejském společenském žebříčku postavena hodně vysoko. Zatímco její otec působí jako profesor, matka pracuje jako lékařka. O tom, jak se stala manželkou nejznámějšího diktátora na světě, se však neví téměř nic.
  • Před sňatkem s Kim Čong-unem působila Ri Sol-ču jako zpěvačka. Podle zpráv jihokorejských tajných služeb měla studovat zpěv v Číně a v roce 2005 údajně navštívila Jižní Koreu jako členka severokorejského týmu roztleskávaček.
  • Se severokorejským vůdcem si řekla „ano“ v roce 2009 nebo 2010, po jeho boku se však začala objevovat až v červenci 2012.
sinfin.digital