První muž kauzy #MeToo Weinstein se přihlásí policii. Obviní ho kvůli sexuálnímu obtěžování

ČTK

raz

Bývalému filmovému producentovi Harvey Weinsteinovi hrozí zadržení v souvislosti s údajným sexuálním obtěžováním, z něhož jej nařklo více než 70 žen. Deník The New York Times (NYT) dnes s odvoláním na dva policejní zdroje napsal, že Weinsteina v pátek obviní úřad státního zástupce newyorského obvodu Manhattan. Podle amerických médií se očekává, že se někdejší filmový magnát dobrovolně přihlásí na policii.

Obvinění se údajně týká případu, o němž podala svědectví herečka Lucia Evansová. Ta vyšetřovatelům řekla, že ji Weinstein v roce 2004 přinutil k orálnímu sexu. Vzhledem k povaze tohoto obvinění se na případ nevztahuje promlčecí lhůta. Přesné znění chystaného obvinění v tuto chvíli není známé a Weinsteinův právník Benjamin Brafman odmítl záležitost komentovat.

Rovněž není jasné, zda bude Weinstein obviněn i v souvislosti s dalšími případy údajného sexuálního zneužívání. Podle zdrojů televize NBC vyhodnocuje velká porota sestavená newyorskými prokurátory také důkazy ohledně údajného znásilnění herečky Paz de la Huertové, které se mělo odehrát v jejím newyorském sídle v roce 2010.

sinfin.digital