Rakouský tisk si posvítil na výroky prezidenta Zemana. Napočítal mu dvě nepravdy

Český prezident Miloš Zeman se při své návštěvě Vídně opřel do bývalého vídeňského starosty Michaela Häupla. Podle některých rakouských médií ale Zemanova kritika jednoho z nejpopulárnějších rakouských politiků byla založena na mylných informacích.

Český prezident, který je v Rakousku na třídenní státní návštěvě, se na setkání s krajany a zástupci českých spolků ve Vídni pustil do vídeňského exstarosty Häupla kvůli jeho údajně nedostatečné podpoře vídeňské českojazyčné školy. Tu zastřešuje Školský spolek Komenský a navštěvuje ji zhruba 600 žáků.

„Vy jste se zachmuřil, pane exprimátore. To máte za to, že tu Komenského školu jste málo podporoval, já jsem upřímný člověk. Víte, proč jsem vydržel třicet let v politice, o šest let déle než vy? Protože jsem byl vždycky upřímný a nikdy jsem nikomu nelichotil,“ uvedl Zeman směrem k Häuplovi, který byl v sále přítomen. Český prezident poté vyzval současné vedení vídeňské radnice, aby na provoz české školy přispělo jako výraz přátelství mezi Českem a Rakouskem.

Půr: ODS poprvé zaplatila za vyhození Klause mladšího. Je to začátek, cena bude vysoká

sinfin.digital