Razie po vraždě novináře Kuciaka. Policie zadržela celkem sedm lidí včetně Itala Vadaly

ČTK

lup

Slovenská policie při raziích na východě země zadržela v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka sedm osob. Řekl to policejní prezident Tibor Gašpar. Média již dříve informovala, že mezi zadrženými je i italský podnikatel Antonino Vadala, o kterém Kuciak psal v nedokončeném článku. Gašpar také zmínil informace o nové stopě ve vyšetřování případu, které se týkají slovenského nejvyššího soudu.

Razie v objektech spojovaných s Vadalou kriminalisté zahájili ráno. Podle portálu Aktuality.sk, pro který Kuciak pracoval, policie zasahovala v Trebišově a Michalovcích. Kriminalisté za účasti příslušníků speciální policejní jednotky například prohledávali Vadalův dům a přilehlé prostory v Trebišově.

Kuciak ve svém nedokončeném materiálu napsal, že na východě Slovenska fungují ve vzájemné koordinaci zástupci čtyř rodin z prostředí italské Kalábrie, kde působí obávaná mafie 'Ndrangheta. Mezi nimi je i Vadalova rodina. Jejich hlavní podnikatelskou činností na Slovensku je podle novináře zemědělství.

Vražda novináře je Ficův konec, policie to ale nikdy neobjasní, říká Kuciakův kolega

sinfin.digital