Řidič, který v Münsteru najel do lidí a dva zabil, byl psychicky labilní

ČTK

luš

Obě smrtelné oběti muže, který v sobotu odpoledne z dosud neznámé příčiny najel obytnou dodávkou do lidí sedících před oblíbenou restaurací v centru západoněmeckého Münsteru, pocházely z Německa. Šlo o 51letou ženu a 65letého muže, uvedla dnes agentura DPA s odvoláním na policii a státní zastupitelství. Psychicky labilní 48letý pachatel z Münsteru po činu spáchal sebevraždu. Při prohlídce jeho bytu policisté nenašli žádné použitelné zbraně.

Při útoku utrpělo více než 20 lidí zranění a někteří jsou v ohrožení života, napsala DPA. České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi zraněnými byli Češi. „Dosud se ani nikdo neobrátil na nouzovou linku naší ambasády v Berlíně,“ řekla dnes ČTK mluvčí ministerstva Irena Valentová.

„Pro tuto chvíli nemáme nic, co by nás vedlo k motivu pachatele,“ řekl státní zástupce Martin Botzenhardt. Místní list Münstersche Zeitung uvedl, že muž v minulém týdnu rozeslal svým přátelům e-mail, v němž nejasně psal o svém plánu spáchat sebevraždu, policie ale tuto informaci nepotvrdila.

sinfin.digital