Rozpadlé vztahy, žádní přátelé, paranoia. S politiky se pracuje jen těžko, říká známý kouč

Lenka Petrášová

Zatímco koučování vysokých manažerů je dnes běžná věc, v politice koučům, lidově řečeno, pšenka nekvete. „Jsou tam rozpadlé vztahy, žádní přátelé, velký strach až paranoia z možných nepřátel. Je to zcela jiný svět než byznys. A je jen velmi málo toho, co by se pro takové lidi dalo udělat,“ říká v rozhovoru pro INFO.CZ přední světový kouč Frans Johansson. K čemu je dobrý takový kouč? A proč je těžké koučovat politiky? 

Koučink je dnes u nás poměrně módní záležitost. Vím, že v Americe se tato profese vyvíjela delší dobu, nicméně do Česka tento trend přišel až poměrně nedávno. A rovnou coby záležitost pro vysoké manažery. Neměl by ale být koučink důležitá věc i pro ty, co pracují na středních pracovních pozicích?

Je to jedna z věcí, v nichž se angažuji. Chci, aby se tento postoj ke koučinku změnil. Jde mi o to, aby to nebyla pouze otázka nějakých privilegií a peněz, ale aby se ke koučům dostali i střední vrstvy obyvatel a mohli využívat jejich služeb. Víte, ono je to skutečně efektivní. Snažíme se i přes různé aplikace zpřístupnit učení koučů co nejširšímu publiku.

Komunisti jsou jedničky a Babiš porazil Trumpa. Topol show se vrací v novém formátu

sinfin.digital