Ruskou právničku známou z Trumpovy kauzy obvinili. Měla oklamat soudce

ČTK

lup

Ruskou právničku Natalji Veselnickou obvinili ve Spojených státech z maření spravedlnosti. S odvoláním na úřad státního zástupce v newyorském Manhattanu o tom informovala agentura Reuters. Veselnická vešla ve známost schůzkou s několika členy kampaně Donalda Trumpa před prezidentskými volbami v roce 2016. Případ, ve kterém byla nyní obviněna, s Trumpem nijak nesouvisí, podle agentury AFP ale dokazuje její vazby na ruské úřady.

Agentura Reuters s odvoláním na vyšetřovací spis píše, že Veselnická se údajného maření spravedlnosti dopustila, když v případu praní špinavých peněz, který byl urovnán v roce 2017, jako právní zástupkyně obžalované strany poskytla soudci zavádějící vyjádření.

Ruská právnička se v červnu 2016 v newyorské Trump Tower sešla s Donaldem Trumpem mladším, Trumpovým zetěm Jaredem Kushnerem a tehdejším šéfem Trumpovy prezidentské kampaně Paulem Manafortem, kteří si od schůzky slibovali získání kompromitujících informací o Hillary Clintonové, demokratické kandidátce v prezidentských volbách. Setkáním se v rámci svého vyšetřování zabývá zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller, který zkoumá údajný ruský vliv na americké prezidentské volby.

sinfin.digital