Šéf Interpolu odletěl do Číny a stále o něm nikdo nic neví. Tamní média se tváří, jako že je vše v pořádku

ČTK

lup

Organizace Interpol oficiálně požádala čínské úřady o informaci o svém pohřešovaném šéfovi Meng Chung-wejovi. Ten zmizel koncem minulého měsíce, když odjel z Francie do Číny. Podle agentury AP vyjádřila organizace Interpol o osud svého šéfa obavy. Také francouzské ministerstvo vnitra vyjádřilo znepokojení ohledně zmizení Menga.

"Francie je v rozpacích ohledně situace kolem šéfa Interpolu a je znepokojena kvůli výhrůžkám, které dostala jeho manželka," uvedlo francouzské ministerstvo vnitra v prohlášení. Francouzská policie začala zmizení Menga vyšetřovat koncem týdne poté, co jeho manželka nahlásila policii, že o něm nemá žádné zprávy od 25. září. Žena rovněž policii řekla, že dostala výhrůžky telefonem i prostřednictvím sociálních sítí.

Čína se zatím ke zmizení Menga oficiálně nevyjádřila, ani místní média o jeho případu zatím neinformovala, uvedla dnes agentura Reuters.

Podle francouzské policie odletěl čtyřiašedesátiletý Meng koncem minulého měsíce do Číny, kam dorazil, ale poté už o jeho místě pobytu nejsou zprávy. Podle agentury Reuters není jasné, proč Meng do Číny letěl.

sinfin.digital