Senátoři kritizují Trumpova kandidáta na ministra. Prý řídil opilý a předepisoval návykové léky

ČTK

mst

Prezident USA Donald Trump čelí rostoucímu tlaku od zákonodárců své vlastní Republikánské strany. Chtějí, aby stáhl nominaci lékaře Bílého domu Ronnyho Jacksona na ministra pro záležitosti veteránů. Odpor řady politiků souvisí s obviněními z mnoha přehmatů či přímo z porušení zákona, kterých se Jackson podle demokratů dopustil. Sám lékař popírá, že řídil v opilosti či svévolně předepisoval návykové léky, jak tvrdí demokraté.

Tým kolem demokratických senátorů chystajících se na Jacksonovo nominační slyšení podle agentury AP mluvil s 23 jeho současnými či bývalými kolegy z lékařského oddělení Bílého domu. Z rozhovorů vyplynulo, že Jackson má problémy s přílišnou konzumací alkoholu, která ovlivňuje jeho chování. Opilý prý sedá za volant a jednou dokonce naboural služební vozidlo. Rovněž předepisuje takové množství opiátů, že se lékařský tým zprvu domníval, že je ze zásob Bílého domu někdo krade.

„Nikdy jsem nenaboural auto. Nemám ponětí, odkud se to (obvinění) vzalo,“ řekl Jackson ve středu novinářům a zároveň odmítl všechna další uvedená tvrzení.

Babišovi jsem věřila a dvakrát mě podrazil. Řídí nás korupce, budou padat mosty, říká Pošvářová

sinfin.digital