Sexuální skandál drtí britský parlament. „Rád si sáhne,“ psaly si o politicích sekretářky

ČTK

Blesk.cz

Po europoslankyních vystoupily i britské političky a zaměstnankyně parlamentu. Ženy si sestavily soupis všech mužů, které považují za „nebezpečné“. Seznam si pak mezi sebou posílaly přes aplikaci WhatsApp. Muže kategorizovaly do různých skupin podle toho, jakých prohřešků se dopustili. Na listu se objevilo i několik významných členů kabinetu, informoval o tom deník Daily Mail.

„Na večírku mi sahal na zadek. S tímhle samy taxíkem nejezděte. Rád si sáhne.“ Taková a další podobná varování kolují mezi političkami a zaměstnankyněmi britského parlamentu. Příchozím stážistkám prý starší a protřelejší ženy rovnou hlásí, komu se raději vyhnout. Podle nejmenovaného zdroje by po zveřejnění přišlo o práci mnoho poslanců. Několik by stanulo před soudem. Skandál spojený se sexuálním obtěžování hýbe britskou politikou.

Ženy pracující ve Wetminsteru si stěžují na „sexuální škůdce“, kteří nejenže svoje kanceláře využívá k sexuálním orgiím, ale navíc obtěžují ženy, které o ně nejeví zájem. Zdroj deníku Daily Mail tvrdí, že soupis všech politiků bude brzy publikován a muži přijdou o křeslo. Předsedové horní i dolní komory by o víkendu měli očekávat rezignaci svých členů.

sinfin.digital