Slovenskem otřásla vražda, kterou spáchal přistěhovalec z Indie

ČTK

luš

Slovenská policie dokázala velice rychle vyřešit případ víkendové vraždy v centru Bratislavě, který vyvolal vášně proti přistěhovalcům. Ze zločinu je obviněn Slovák původem z Indie, uvedl dnes list Sme na své internetové stránce a připomněl, že podíl cizinců na násilné kriminalitě na Slovensku se zásadně nemění.

„Skutečnost, že obviněný muž z Indie má slovenské občanství, znamená, že před tím musel mít na Slovensku trvalý pobyt nejméně osm let,“ upozornil deník. Dotyčný také musel být bezúhonný, tedy nebyl odsouzen za úmyslný trestný čin, ani nebyl trestně stíhán.

Sedmatřicetiletý Bratislavan Branislav Balucha se v noci z pátku na sobotu stal obětí vraždy při incidentu mezi dvěma skupinami znesvářených mužů. Útočník jej pořezal nožem na krku a záchranáři mu již nedokázali pomoci, vylíčil server. Balucha byl napaden spolu s třiatřicetiletým Ukrajincem, kterého útočník pořezal ve tváři. Sanitka jej odvezla do nemocnice k ošetření. Potyčka se odehrála ve čtvrt na tři v noci poblíž německého velvyslanectví. Na místo nosili blízcí oběti květiny a zapalovali svíčky.

Policie vypátrala podezřelého velmi rychle i díky záznamům z bezpečnostních kamer. V neděli oznámila, že z vraždy obvinila sedmatřicetiletého slovenského občana, původem z Indie. „Podle dosavadních informací napadl své oběti nožem po předchozím slovním konfliktu,“ uvedla policejní mluvčí Lucia Mihalíková. V případě usvědčení hrozí muži od 15 do 20 let vězení.

sinfin.digital