Smrt servírovaná v Zizzi. Stopy jedu se našly v restauraci, kterou otrávený exšpion Skripal navštívil

ČTK, lup

Britská policie dál intenzivně vyšetřuje pokus o vraždu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, kteří jsou už týden v kritickém stavu po kontaktu s nervově- paralytickou látkou. Případ řeší přes dvě stovky policistů z protiteroristické jednotky a v Salisbury na jihu Anglie operují i jednotky chemických specialistů. Těm se podle serveru BBC podařilo najít stopy jedu v restauraci, kde Skripal a jeho dcera Julija jedli předtím, než na ulici zkolabovali.

Stopy jedu se našly v restauraci Zizzi v centru Salisbury. Policie zatím vychází z toho, že podezřelý není nikdo z hostů ani zaměstnanců, kteří v lokále spolu se Skripalovými byli. Nikdo z nich zároveň nebyl vystaven nebezpečí otravy, uvedla BBC. Informaci zatím vyšetřovatelé oficiálně nepotvrdili.

Stopy nervově-paralytické látky, kterou podle všeho byli otec a dcera otráveni, hledá policie i na dalších místech v Salisbury, kde se oba minulou neděli pohybovali. Například i na hřbitově, kde se zastavili u hrobu Skripalovy manželky a syna.

Si Ťin-pching na věčnost. Čínský parlament z prezidenta učinil nikým neomezeného vládce

sinfin.digital