Španělsko má svého hrdinu. Policista sám zneškodnil čtyři teroristy při útoku v Cambrils

luš

Nejmenovaný španělský policista prokázal notnou dávku odvahy a duchapřítomnosti, když se pětice teroristů v noci na pátek snažila ve městě Cambrils, které leží asi 120 km od Barcelony, autem zabíjet chodce. Policista utnul útok hned v počátku, když sám zastřelil čtyři teroristy. Zabránil tak zřejmě mnohem větší tragédii.  

Policisté zrovna prováděli rutinní kontrolu u kruhového objezdu ve městě Cambrils, když se náhle přiřítilo Audi A3. Srazilo čtyři chodce a pak narazilo do policejního auta a převrátilo se na střechu. Jeden z policistů si při srážce zlomil holeň a rozrazil hlavu.

Z auta dle listu La Vanguardia vyskákala pětice teroristů. Byli ozbrojení noži a mačetami a na sobě měli vesty s výbušninami. Později se ukázalo, že to byly jen atrapy.

Další útok už ale nestihli. Podle listu La Vanguardia je zastavil jeden policista, který sám čtyři útočníky zastřelil na místě. Pátý se dal na útěk, během něhož stačil pořezat v obličeji jednu ženu, která v pátek ráno zraněním podlehla. Jiný policista ho zastřelil v nedalekém parku.

sinfin.digital