Střelec z Floridy? 19letý podivín s minulostí agresora. Na síti sdílel fotky zbraní a násilí na zvířatech

ČTK, lup

Devatenáctiletý Nikolas Cruz, který ve středu střílel na floridské střední škole a zabil 17 lidí, se v minulosti choval agresivně ke své bývalé přítelkyni a byl po určitou dobu v péči psychiatrické kliniky. Uvedla to dnes agentura AP. Jeden ze studentů, jehož AP citovala, řekl, že byl Cruz ze školy v Parklandu vyloučen v minulém školním roce po rvačce a přešel na jinou školu ve floridském okresu Broward. Cruz se porval s novým přítelem dívky, s níž předtím chodil, a škola ho vyloučila z disciplinárních důvodů.

Úřady v okrese Broward vědí, že byl Cruz po určitou dobu v péči psychiatrické kliniky. Více než rok tam ale už nedocházel.

Policie se zajímá o Cruzovy kontakty na sociálních sítích. Podle policejního velitele Scotta Israele jsou některé z Cruzových materiálů „velmi znepokojující“. Jeden ze studentů Daniel Huerfano, jemuž se podařilo z místa střelby utéct, řekl, že Cruze poznal podle fotografie na instagramu, na níž Cruz pózoval s puškou před obličejem. Huerfano si ho pamatuje jako nesmělého studenta. „Byl zvláštní, spíš samotář,“ řekl o něm.

Opravdový diktát EU pocítíme po czexitu. Lidi nevidí výhody a je to naše chyba, říká Špicar

sinfin.digital