Stres, strach, bolest. Lidé hodnotí své životy čím dál hůř. Líhní negativních nálad je Afrika

abe

Lidstvo se propadá do čím dál větší skepse a deprese. Takový pocit dostanete, když si projdete výsledky nového průzkumu, který zjišťoval, kde ve světě jsou lidé nejvíce negativně naladěni. Udělali jsme to za vás.

Nejhůře hodnotí svůj život dle výzkumu společnosti Gallup obyvatelé Středoafrické republiky. Dá se říct, že africký kontinent je světově nejdepresivnější. Z celkem 12 nejvíce negativních zemí jich devět leží právě zde. Podobně nespokojení jsou také obyvatelé Iráku, Íránu a území Palestiny. Češi se příliš neodlišují od evropského průměru. Svůj život ale hodnotí negativněji než například Poláci, Rakušané nebo Maďaři.

Lidé svůj život hodnotí nejvíce negativně za posledních deset let

Celosvětového průzkumu, který se aktuálně opírá o data získaná v loňském roce, se zúčastnilo přes 150 tisíc lidí. Ojedinělost šetření spočívá v tom, že je založené na subjektivním hodnocení obyvatel jednotlivých zemí a ne na ukazatelích, jako je HDP, výše státního dluhu a podobně. Výzkumníci se respondentů při rozhovorech ptali, zda předchozí den pocítili starosti, smutek, stres a bolest. Na základě vyhodnocení pak určovali, kde se mají lidé subjektivně nejhůře. Respektive, kde tak nejčastěji sami svoji situaci popisují.

Češi jsou sobečtí a ustrašení, ukázal výzkum. Migrace se bojí dvakrát víc než jiné národy

sinfin.digital