„Střílel mlčky a náhodně.“ Co se ví o muži, který na floridském letišti zavraždil pět cestujících?

Info.cz

Hodiny po dramatu na mezinárodním letišti ve Fort Lauderdale na Floridě, kde zemřelo 5 lidí a dalších 13 bylo zraněno, vycházejí na povrch první střípky informací o střelci. Podle amerických médií se nejspíš jedná o 26letého muže jménem Esteban Santiago. Svědci uvedli, že postupoval náhodně, pak odložil zbraň a nechal se zatknout. Bezpečnostní složky už zveřejnily jeho fotografii.

Místní úřady nejdřív uvedly, že muž na Floridu přicestoval na palubě kanadských aerolinek a zbraň měl s sebou v odbaveném zavazadle, což za určitých podmínek zákony umožňují. Národní kanadská letecká společnost Air Canada, která terminál využívá, to ale popřela a stejně jako kanadská ambasáda ve Washingtonu. 

Jiné zdroje uvedly, že muž přicestoval z Aljašky. Server Globalnews s odkazem na justiční záznamy napsal, že Esteban Santiago narozený 16. března 1990 žil v Anchorage na Aljašce od roku 2014. Má na kontě údajně několik drobných prohřešků a obvinění z napadení. 

Ať se na Floridu dostal jakkoli, jisté je podle vyšetřovatelů to, že střelec odešel se zavazadlem na toalety, nabil a odjistil zbraň, a pak začal pálit po lidech u výdeje zavazadel na terminálu číslo 2.

sinfin.digital