Švédská policie opět selhala. Podlehla útoku ozbrojených teenagerů

urm

Švédská policie má poté, co tajila detailní informace o pozadí některých zločinů, další problém. Jeden z největších švédských deníků Aftonbladet informoval o útoku na policisty v malém městě Märsta. Hlídka kontrolovala vůz, který narazil do poštovní schránky. Řidič i spolujezdec z místa nehody utekli, ale policistům se je podařilo dohnat a zadržet. 

Při následné kontrole vozidla policejní hlídka nalezla útočnou pušku AK47 a zhruba půl milionu švédských korun v hotovosti (přibližně 1,25 milionu Kč). Během krátké chvíle ovšem vozidlo obklopila zhruba dvacítka ozbrojených a maskovaných mladíků. Policisté se na odpor nezmohli a zadrženou dvojici propustili. Podle informací Aftonbladet nikdo nebyl při incidentu zraněn, ale kriminalisté ve městě zavedli zvláštní bezpečnostní opatření. Podezřelí jsou stále na útěku.

Výše popsaný incident není jediným, který ukazuje švédskou policii v ne zrovna nejlepším světle. Stockholmská policie i dopravní podnik v současnosti vyšetřují incident, při němž bezpečnostní pracovníci násilím vyvedli z vagonu metra těhotnou ženu. Ta se neprokázala platnou jízdenkou a odmítla zaplatit pokutu.

Gangy v Malmö instalují nastražené pumy, média papouškují, že je vše v pořádku, říká Brenna

sinfin.digital