Tajemství smrti Kim Čong-nama. Policie zatkla další podezřelé. Diktátorova bratra mohli zabít dvěma způsoby

ČTK

abe

Malajsijské úřady v souvislosti s pondělní vraždou bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una zadržely už dvě ženy a jednoho muže. Podle agentury AP to oznámila malajsijská policie. Spekuluje se, že Kim Čong-nama dal vůdce KLDR zabít. Otázek je ale stále celá řada. Jakou látkou byl muž považovaný za černou ovci severokorejského klanu otráven? A jak velké komando zabijáků se po jeho stopě pustilo?

Policie na pozadí vraždy prominentního muže rozkrývá celou síť podezřelých. Uvedla, že poslední zadržená žena měla indonéský pas, podle kterého se jmenuje Siti Aishahová a je jí 25 let. Nemusí se ale jednat o její pravou identitu. Ve středu malajsijská policie oznámila, že v souvislosti s vraždou zadržela i ženu s vietnamským cestovním dokladem a hledá několik dalších zahraničních podezřelých. 

Kim Čong-nama zabili na letišti v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpuru. Jihokorejská rozvědka v úterý uvedla, že bratra Kim Čong-una otrávily dvě severokorejské agentky, které jsou podle dostupných zpráv rovněž po smrti.

Příčina smrti bratra severokorejského diktátora, který žil řadu let v čínském Macau, nebyla zatím určena. Podle některých zdrojů byl Kim Čong-nam zabit pomocí otrávených jehel, podle jiných ho útočnice postříkaly na obličeji jakousi jedovatou tekutinou. Lékaři ve středu dokončili pitvu. Zatím se však neví, zda Malajsie její výsledky oficiálně oznámí, uvedla agentura AP.

sinfin.digital