Tajfun Mekunu má první oběť. Dvanáctiletá dívka umřela, když jí silný vítr mrštil o zeď

ČTK

luš

Tajfun Mekunu má první oficiálně potvrzenou oběť. Silný vítr v Ománu mrštil o zeď dvanáctiletou dívku, která následkům zranění podlehla. S odkazem na sdělení ománské policie o tom informovala agentura AP. V Jemenu, kde byl ve čtvrtek zasažen hlavně ostrov Sokotra, se pohřešuje 40 lidí, mezi nimiž jsou kromě Jemenců také Indové a Súdánci. Meteorologové předpokládají, že střed bouře, kterou provází vítr o rychlosti až 170 kilometrů za hodinu, v sobotu brzy ráno zasáhne okolí třetího největšího ománského města Salála, poté co se prohnal jižními provinciemi Zufár a Vustá.

Na Sokotře se podle dnešních zpráv od čtvrtka pohřešují čtyři desítky lidí. Silný déšť tam vyvolal záplavy, které postihly několik tisíc zvířat a přerušily elektrické vedení.

V Salále se od dnešního rána rychle zhoršují podmínky, sílí vítr i déšť. Prázdné pláže bičují vysoké vlny a mnoho turistů předčasně ukončilo pobyt, než bylo uzavřeno letiště v Salále. Uzavřen je už také místní přístav. Ulice se vylidnily a dnes nebylo vidět ani jinak hojně přítomné policisty, poznamenala agentura AP.

Ničivé přírodní katastrofy za dveřmi: Letošní hurikánová sezóna bude ještě horší než loňská

sinfin.digital