Tajné pokusy Islámského státu: Chemické zbraně pašuje vězňům do jídla, cílí na masy lidí

raz

Radikálové z takzvaného Islámského státu našli další způsob, jak zaútočit na Západ. Podle dokumentů, které se našly v jejich sídlech po útěku z iráckého Mosulu, se chystali na masivní otravu lidí v Evropě a USA pomocí chemických zbraní rozpuštěných v jídle a pití. Tuto metodu už mezitím testují na svých zajatcích., uvádí britský Independent.

Jedna z obětí podle tajných dokumentů dostala jídlo napuštěné sulfátem thalia – soli bez chuti, která se rozpouští ve vodě. Následně začala trpět horečkou, nevolností, začalo jí natékat břicho a mozek. O deset dnů později v bolestech zemřela.

Tyto chemikálie radikálové v poznámkách popisují jako „ideální smrtelné zbraně“, které jsou snadno dostupné. Najít se totiž dají v pesticidech. Pravost dokumentů potvrdily britské i americké úřady, později se k nim dostaly novináři z britských Timesů.

Teroristé také experimentovali s látkou na bázi nikotinu, kterou podali oběti injekcí. Zajatec okamžitě omdlel, o pár hodin později zemřel. Ingredience pro tuto látku se najdou v cigaretách, i v tomto případě jsou tedy pro islamisty jednoduché k pořízení. Dokumenty, které irácká armáda našla, navíc obsahuje i konkrétní recepty na vytvoření chemických zbraní. 

3359316:article:true:true:true

Odborník na chemické zbraně Hamish de Bretton-Gordon řekl listu The Times, že mu tyto metody připomínají návrat do dob druhé světové války, kdy nacisti testovali nervový plyn na živých lidech. Nedávno se navíc objevily informace, že Islámský stát buduje pro vývoj chemických zbraní zcela novou speciální buňku.

Tato buňka se podle CNN skládá ze specialistů na chemické zbraně z Iráku a Sýrie, kteří spolu doposud nespolupracovali, prohlásil americký představitel. Podle něj tato nová buňka vzniká v oblasti kontrolované Islámským státem, která se nachází v údolí řeky Eufrat mezi syrským městem Majádín a pohraničním iráckým městem Kajm.

sinfin.digital