Teror ve Štrasburku a žluté vesty: Vyrojily se spiklenecké teorie, vláda volá po konci protestů

Milan Rokos

Teroristický útok ve Štrasburku byl „podivný“ a „jako náhodou“ přišel před dalším pokračováním protestů, domnívají se někteří stoupenci francouzského hnutí žlutých vest. Spiklenecké teorie nás poškozují, uvědomují si ale provozovatelé facebookových stránek hnutí. Někteří z nich se proto rozhodli příspěvky uživatelů na čas zablokovat.

Přeruší atentát na vánočním trhu ve Štrasburku protesty hnutí žlutých vest? Francouzská vláda si myslí, že by nespokojení lidé měli alespoň tuto sobotu s demonstracemi přestat. „To, co (po vás) žádáme, je zodpovědnost, to znamená abyste byli rozumní a nešli v sobotu manifestovat,“ vyzval „žluté vesty“ dnes ráno v pořadu CNews vládní mluvčí Benjamin Griveaux.

Mluvčí argumentoval tím, že zlobu už protestující vyjádřili, vláda si ji vyslechla a také na ni odpověděla. „V tuto chvíli jsme o zákazu sobotních demonstrací nerozhodli,“ ujistil ale a poukázal na enormní nasazení bezpečnostních složek v posledních týdnech. Kromě opakovaných sobotních demonstrací žlutých vest (na sobotu se chystá už páté pokračování) jsou nyní zapojeny do celostátního honu po pachateli atentátu, Chérifa Chekatta.

Macron urážel chudé, hnutí proti rozežranosti elit může vzniknout i u nás, říká Eichler

sinfin.digital