Trumpovi poradci na odstřel? Hvězda Bannona zaniká, navrch má prezidentův zeť Kushner

MIA

Ústup ze slávy v podání prezidentových mužů Stevea Bannona a Reinceho Priebuse nadále pokračuje, zatímco na opačné straně naopak vychází hvězda manžela Ivanky Trumpové, Jareda Kushnera. Chystá se v Bílém domě zemětřesení?

Stále více signálů ukazuje na to, že se chystá dílčí změna rolí v rámci nejbližšího okruhu prezidenta Donalda Trumpa. Ze dvou hlavních myšlenkových bloků, kdy jeden vede prezidentův poradce Steve Bannon a druhý pak jeho zeť Jared Kushner, má momentálně podle všeho navrch Ivančin manžel. Odborníci se shodují, že to, komu dá Donald Trump přednost, pomůže určit směr jeho politických kroků na řadu měsíců nebo i let.

Podle webu CNN tak Donald Trump v současnosti diskutuje se svými dlouholetými přáteli o tom, zda by měl učinit změny ve svém týmu a zda by takový krok schválili. Není ovšem jasné, jestli je prezident skutečně připraven proces změn nastartovat. Někteří republikáni o připravenosti hlavy státu pochybují, ačkoliv cítí, že by bylo žádoucí, aby Priebus a Bannon odešli. Bílý dům pak ve svém vyjádření jakékoliv spekulace popřel.

Teroristi v Praze? Můžou bydlet v Airbnb, musíme to regulovat. Jde o bezpečnost centra, říká Krnáčová

sinfin.digital