Trumpovo pokrytectví. Melania přijela do Saúdské Arábie bez šátku, Obamové to vyčítal

ekb

Donald Trump dorazil na svou první oficiální návštěvu ve funkci amerického prezidenta do Saúdské Arábie – země, kde ženy nemohou vyjít na veřejnost, aniž by neměly šátek a dlouhé šaty zakrývající ruce i nohy. Ženy, které do druhé největší země arabského světa přiletěly spolu s Trumpem, však z letadla vystoupily bez šátku na hlavě. To si Trump jako představitel největší mocnosti Západu určitě může dovolit a nebylo by na tom nic zvláštního, pokud by stejnou věc nekritizoval před dvěma lety v případě návštěvy Baracka Michelle Obamových. 

Když dnes první dáma Melania Trumpová vystupovala z přední části letounu Air Force One v saúdskoarabském Rijádu, měla na sobě černý kalhotový kostým s velkým zlatým páskem. Oděv sice měl dlouhé rukávy, šátek na hlavě jí ale chyběl. Dlouhý rukáv měly i černobílé vzorované šaty Ivanky Trumpové, i ona však nechala své blonďaté vlny na odiv, když sestupovala ze zadní části letadla s manželem Jaredem Kushnerem.

Na tom, že si žena ze Západu nevezme v Saúdské Arábii šátek na hlavu, by nebylo nic tak divného. Obvykle se od západních návštěv očekává, že budou mít zahalené ruce a nohy, zakryté vlasy však nutně mít nemusí. Odmítla to i německá kancléřka Angela Merkelová nebo bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová.

Další drama v Bílém domě: Rusové se chlubili, že mohou přes Flynna řídit Trumpa

sinfin.digital