V Melbourne najel automobil do davu lidí. Na místě je až 19 zraněných

vkr

Až 19 lidí bylo podle agentury AP zraněných poté, co do nich na rušné třídě v Melbourne vjel osobní automobil. Policie řidiče zatkla, zatím není jasné, zda se jedná o nehodu, nebo o teroristický útok. Mezi zraněnými je podle serveru CNN minimálně jedno malé dítě. 

Podle svědkyně bílý automobil „kosil lidi a ostatní se rozutekli.“ Policie, která byla na místě během dvou minut, potvrdila, že v souvislosti s incidentem zatkla kromě řidiče i další osobu.

Vůz najel do lidí na rohu rušných obchodních tříd Elizabeth Street a Flinders Street krátce před pátou hodinou odpolední místního času (před sedmou ráno SEČ). Na místo přijely rychle sanitky a zdravotníci ošetřili několik lidí na místě. Mezi 12 osobami, které musely být hospitalizovány, je i předškolní dítě, jež má zranění hlavy.

„Viděl jsem SUV automobil, který se ve velké rychlosti vřítil mezi lidi a pak jsem už jen slyšel, jak do nich naráží. Cestou myslím nabral i nějaké nákupní košíky – doufám, že to nebyly dětské kočárky,“ uvedl další svědek události pro australský server ABC News. „Nemůžu se přestat třást,“ dodal.

sinfin.digital