V nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kdo byl polský řidič zavražděný v Berlíně?

Michaela Kratochvílová

S novým dnem vyplouvají na povrch další okolnosti události, která otřásla celým světem. Do návštěvníků vánočního trhu v Berlíně najel kamion s polskou státní poznávací značkou. Podezřelého 23letého muže z Pákistánu zadržela policie, na sedadle spolujezdce byl nalezen mrtvý Polák. Podle polských médií jde o 37letého Lukasze, bratrance majitele spedice.

První obětí teroristického útoku se s největší pravděpodobností stal 37letý řidič kamionu společnosti Ariel Zurawski jménem Lukasz. O skutečnosti informoval polský zpravodajský portál Fakt24.pl. Šofér přivezl do německé metropole zásilku oceli z Itálie, kam se měl později opět vrátit, a čekal na vykládku, ke které mělo dojít v úterý v 8 hodin ráno.

Řidič pracoval pro firmu patnáct let a byl bratrancem majitele firmy. Jeho okolí jej popisuje jako tichého, příjemného a nekonfliktního člověka, měl ženu a sedmnáctiletého syna. „Ráno přijel v osm na firmu, ale nechtěli ho vyložit, řekli mu, ať přijde druhý den zase v osm. A tak tam čekal do druhého dne. Mluvil jsem s ním kolem poledne. Říkal, že je to zvláštní okrsek, protože jediní Němci, které tam potkal, byli ti, kteří pracovali v kanceláři společnosti, kam vezl náklad,“ uvedl Ariel Zurawski, majitel firmy.

Na vánočních trzích v Berlíně vjel do lidí podle médií uprchlík. Obětí je už 12

sinfin.digital