V Praze onemocníte, říká unijní „propagační“ video. Spot posoudí Evropský parlament

Blesk.cz

„Když přijedete do Prahy, tak pravděpodobně onemocníte.“ Takto hlavní město České republiky představuje bruselské i štrasburské Parlamentarium světu. Není divu, že mnohým politikům leží tato forma propagace v žaludku. O tomto problému informoval jako první v květnu Blesk.cz, po půl roce se zdá, že by problém mohl být vyřešen. Videem se bude zabývat samotný předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani.

Vzhledem k tomu, že minule napomenutí nepomohlo, poslal europoslanec Tomáš Zdechovský dopis přímo předsedovi Evropského parlamentu. „Rozumím tomu, že Evropská unie chce představit výhody vlastnictví zdravotního pojištění v Evropě, nicméně z mého pohledu to dělá dehonestujícím způsobem, který poškozuje nejen Prahu, ale také Českou republiku jako celek. Parlamentarium by mělo propagovat Evropskou unii a státy v ní, ovšem video dle mého tuto funkci nesplňuje,“ píše Zdechovský v dopise. 

3406996:article:true:true:true

Bruselské i štrasburské Parlamentarium navštíví miliony lidí ročně a tento způsob propagace by je mohl spíše odradit. O Praze se totiž dozvíte, že zde pravděpodobně onemocníte. Nemusíte se však strachovat, zpoplatněné lékařství EU turistům proplatí. Někteří lidé si z videa dělají srandu, jiní jej velice kritizují. „Taky je to pravda, naposledy, když jsem byl v Praze, tak jsem chytil virózu,“ popsal například jeden z diskutujících v diskuzích.

Pokračování článku si přečtěte na webu Blesk Zprávy. 

sinfin.digital