Velká Británie nedokáže ochránit naše občany, za otrávením Skripala mohou stát britské tajné služby, tvrdí Rusko

ČTK

sto

Velká Británie není schopná chránit bezpečnost ruských občanů v zemi. Dokazují to například otrava někdejšího ruského agenta Alexandra Litviněnka, podivná sebevražda miliardáře a kritika Kremlu Borise Berezovského, vražda jeho přítele Nikolaje Gluškova či nedávná otrava dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Dnes to v prohlášení uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

Britská ministryně Theresa Mayová v parlamentu prohlásila, že za útokem na Skripala je Rusko, které použití nervové látky nařídilo, nebo umožnilo, aby se k toxické substanci dostal někdo jiný. Moskva odpovědnost odmítá.

Nyní ruské ministerstvo zahraničí zmínilo sérii vražd či kontroverzních úmrtí Rusů v Británii s tím, že je očividné, že Spojené království na svém území nedokáže zajistit ruským občanům bezpečnost. Ve svém výčtu mrtvých v Británii jmenovalo i původem gruzínského opozičního politika a bohatého podnikatele Badriho Patarkacišviliho obchodně činného v Rusku, který v roce 2008 náhle zemřel, či nečekaný skon podnikatele Alexandra Peperpiličného.

Jsem marxista. Babiš je vykořisťovatel, ale dává koblihy a kuřata dolním 10 milionům, říká Skála

sinfin.digital