Velký obrat šéfa europarlamentu. Na německého kancléře prý kandidovat nebude

Info.cz

Martin Schulz před časem překvapil, když oznámil, že v čele Evropského parlamentu skončí, nebude usilovat o další mandát a vrátí se do domácí politiky jako možný vyzyvatel kancléřky Angely Merkelové. Teď překvapuje znovu: Svým socialistům podle magazínu Der Spiegel oznámil, že nominaci do čela vlády neočekává.

Dosud byl považovaný za nejvážnějšího a téměř jediného možného protikandidáta německé kancléřky. Teď se ale situace mění. Špičky sociální demokracie podle magazínu Der Spiegel stále víc upřednostňují stranického šéfa Sigmara Gabriela.

„Mezi socialisty je považované za veřejné tajemství, že by se (Schulz) rád stal kandidátem na kancléře,“ píší němečtí novináři s dovětkem, že Schulz nechce s ohledem na vzájemné dobré vztahy jít proti Gabrielovi.

Kandidatura zmíněného vicekancléře je s ohledem na jeho stranickou funkci přirozená, ačkoli čelil kritice kvůli nízké popularitě. Jak ale konstatuje respektovaný server Politico, tato situace se začíná měnit, po tom, co si Gabriel dokázal připsat několik politických vítězství.

Migrace a terorismus. Volby rozhodnou jasná témata

sinfin.digital