Vrah na Velikonoce chladnokrevně zavraždil dědečka. Vše vysílal živě na Facebooku

Info.cz

luš

Americká policie usilovně pátrá po sedmatřicetiletém Stevu Stephensovi, který chladnokrevně zavraždil čtyřiasedmdesátiletého muže, který se zrovna vracel od rodiny po velikonočním obědu. Vrah svůj čin živě vysílal přes video na svém účtu na Facebooku. Policie po vrahovi zahájila pátráni, příbuzní oběti se mezitím vzpamatovávají z hrozivého šoku nad nečekanou ztrátou svého bližního. 

Čtyřiasedmsedátiletý Robert Goodwin se zrovna vracel ze svátečního rodinného obědu, když mu do cesty vstoupil sedmatřicetiletý Steve Stephenson. Sotva spolu prohodili pár slov, Stephenson vytáhl zbraň a Goodwina chladnokrevně zastřelil. Vraždu si přitom natáčel na telefon a nahrávku zveřejnil na internetu.

Ta je již sice stažená, ale její obsah je znám. Stephenson na ní krátce před útokem prohlašuje, že „tady je někdo, koho zabiju. Chystám se zabít tohoto chlápka. Starýho týpka,“ říká Stephenson. Krátce poté dojde k muži a střelí ho přímo do hlavy. Zda se muži znali, není známo.

Policie vyhlásila po Stephensenovi pátrání. Podle jejích informací zatím uniká v bílém autě s dočasnou poznávací značkou. Možná už opustil Ohio, kde došlo k vraždě, a může se momentálně nacházet v Pennsylvanii, New Yorku, Indiana či Michiganu. Policie předpokládá, že je stále ozbrojený, a proto by mohl být pro své okolí nebezpečný. Nedá se ani vyloučit, že spáchal či spáchá další vraždu.

sinfin.digital