Vrtěti Trumpem. Tyto taktiky používají jeho zaměstnanci, aby zmírnili politické škody

vkr

Některá rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa působí, jako by v místnosti vybuchl politický granát. Pověstná vznětlivost a impulzivita sociálního buldozeru a bývalého realitního magnáta, který byl léta zvyklý dělat si věci po svém, je však již přes půl roku stresovým faktorem v Bílém domě. Jeho podřízení se museli naučit vrtěti nejmocnějším mužem na světě, aby dokázali eliminovat jeho vrtochy, a aby si on sám politicky neublížil. 

Jestli se Donald Trump něčím liší od předešlých amerických prezidentů, pak je to jistě jeho impulzivita. Špatné zprávy, negativní komentáře v médiích nebo propad v žebříčku popularity – to vše může být být nenadálou rozbuškou výbušniny, která dokáže podminovat základy Bílého domu. 

Podobně to bylo, když se Trump chtěl impulzivně zbavit svého ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse, když chtěl přijmout nové tarify na dovoz čínské oceli nebo když chtěl ukončit severoamerickou obchodní dohodu NAFTA. Bylo tak často na jeho podřízených, aby hrozící výbuch oddálili a v ideálním případě bombu deaktivovali - alespoň do chvíle, než Trump trochu vychladne.

Trump pojede příští rok do Británie. Půjde o druhořadou návštěvu, s královnou se setkat nemá

sinfin.digital