Za mučení a vraždu novinářky doživotí. Dánský konstruktér Madsen byl sadista posedlý mrzačením žen

ČTK

IvM

Mimořádný proces, který vyvolává mimořádnou pozornost: V Dánsku po měsících padl verdikt v brutálním případu, který vzbudil ohlas po celém světě. Známý konstruktér Peter Madsen si za vraždu novinářky Kim Wallové vyslechl doživotní trest. Detaily jsou otřesné: Madsen ženu vlákal do ponorky vlastní konstrukce, kde už měl připravené „nástroje“. Wallovou poté mučil, zřejmě sexuálně napadl a zavraždil, tělo rozřezal. Připomeňte si případ, který v poslední době nemá obdoby.

Vražda v ponorce

Soud s Madsenem je podle agentury AFP v dějinách dánské justice ojedinělý vzhledem k místu činu, ale také osobnostem obou protagonistů – známého 47letého vynálezce-samouka a pohledné 30leté novinářky, která s ním chtěla udělat rozhovor.

Závěrečné řeči podle AFP jen potvrdily temnou stránku Madsenovy osobnosti a zvrhlou představivost, která byla plná násilí a zmrzačených žen. Části rozřezaného těla Wallové se našly v moři.

Madsen před soudem řekl, že je „opravdu, opravdu zarmoucený z toho, co se stalo“. Potíž je v tom, že na svůj zármutek stihl za dobu procesu nabalit minimálně tři různé verze toho, co se stalo. Podle žalobce Jakoba Bucha-Jepsena chtěl ve skutečnosti  spáchat „dokonalý zločin“. Tělo bez hlavy opatřil zátěží a vhodil ho do moře v kodaňské zátoce Köge.

EXKLUZIVNĚ: Evropa vyhlásila válku fake news na internetu. Víme, co Brusel chystá

sinfin.digital