„Zabijte rukojmí", slyšela rodina, kterou držel Tálibán pět let v podzemí. Pak přišla střelba

Info.cz

vkr

„Zabijte rukojmí,“ byla poslední věta, kterou Joshua Boyle slyšel. Tušil, že těmi rukojmími únosci myslí jeho rodinu, která se tísnila v kufru automobilu, někde v severním Pákistánu. Pocit hrůzy byl nepopsatelný, myslel, že je konec. Pak se ozvaly výstřely, zakrátko bylo po všem. Únosce zlikvidovala pákistánská armáda a Boylova rodina se po pěti letech v zajetí mohla začít připravovat na návrat do vlasti. Místo klidné cesty domů si Boyla našly další trable. 

Až bude tento příběh Hollywoodem zfilmovaný, nejspíše trhne kasu. Kanaďan Josh Boyle byl v roce 2012 se svou ženou Američankou Caitlan Colemanovou na cestě po střední Asii, když je ozbrojenci z teroristické organizace Síť Hakkání unesli. V zajetí strávili pět let, během nichž se jim narodily tři nebo čtyři děti. Jednu dceru podle Boyla únosci zabili.

„Se synem jsem hovořil zatím po telefonu, je mu docela dobře, tedy na to, že strávil posledních pět let v podzemním vězení,“ řekl před jeho cestou do Kanady pro deník Toronto Star Joshův otec Patrick.

Pět let pekla: Tálibán propustil rodinu, kterou držel v podzemí. Jejich děti nikdy neviděly svobodu

sinfin.digital