„Žádná auta a chodci, Times Square bylo evakuováno.“ Svědek popsal paniku v New Yorku

lup

New York vyděsil incident na rušném Times Square. Muž tam rychle jedoucím autem v protisměru najel na chodník a do lidí. Nejméně jeden člověk zemřel, na dvacet dalších bylo zraněno. Policie nezjistila nic, co by nasvědčovalo tomu, že se jednalo o teroristický útok. Podle svědka nehody, se kterým INFO.CZ mluvilo, následovala okamžitá evakuace náměstí.

Rušnější místo v New Yorku těžko pohledat. Ikonické Times Square je zalidněné takřka v kteroukoli denní dobu. Čtvrteční incident zde v pravé poledne podle očekávání spustil nejvyšší poplach.

Zatím neznámý muž podle svědectví s autem vysokou rychlostí zamířil do protisměru, později najel na chodník a do lidí, kteří se po něm pohybovali. S autem skončil na sloupcích chránících část chodníku. Jednoho člověka zabil, dvě desítky dalších zranil.

Reakce bezpečnostních složek byla okamžitá. „Dozvěděl jsem se o tom při pauze a šel se podívat k oknu. Všechny lidi z místa evakuovali a zůstali tam jenom policisté,“ popsal situaci pro INFO.CZ Benjamin, který se právě nacházel přímo v budově, u které se incident odehrál.

Fotografie na sociálních sítích zachycují mimo jiné policisty, kteří řidiče v poutech odvedli z místa. Spolu s tím se rozeběhlo vyšetřování, jindy rušné náměstí se vylidnilo. „Times Square bylo uzavřeno, směli na něj jen záchranáři a bezpečnostní složky. Žádná auta, žádní chodci,“ řekl redakci Benjamin.

sinfin.digital