ZAHRANIČNÍ TISK: Býčí technologický sektor, francouzský prezident Pepé Le Pew a hon na „Smečku“

vkr

Ani francouzskému prezidentu Emmanuelu Macronovi se nevyhýbají společenské přešlapy. Naposledy v Austrálii, kdy manželku tamního premiéra označil anglickým slovem "delicious", tedy jako "lahodnou". Toho si všímá deník Daily Telegraph, který mu na titulní stránce jasně ukázal, co si o Macronově pozornosti vůči dámám myslí. A o čem dalším píše ve čtvrtek světový tisk? 

Financial Times

Analytici se pletli, když sázeli na pokles poptávky po produktech technologické společnosti Apple, chytrých telefonech iPhone. Firma totiž za svůj druhý fiskální kvartál oznámila i díky oživené poptávce po těchto přístrojích extrémně dobré finanční výsledky, její zisk se zvýšil o čtvrtinu na necelých 14 miliard dolarů. Na zprávu reagovaly akcie firmy, které během obchodování vzrostly o čtyři procenta, informuje deník Wall Street Journal.

Společně s akciemi Applu se na býčím trhu svezly i další technologické tituly; akcie rostly i dodavatelským společnostem Applu. Deník rovněž podotýká, že Apple dokázal navázat na podobně silné výsledky skupiny FAANG z minulého týdne. Do ní kromě Applu patří Facebook, Amazon, Netflix a Google.

Financial Times
sinfin.digital