Zahraniční tisk: Zaměstnance vystřídají roboti, rasová válka, pivo už není v módě

urm

Přestože se většina světových deníků věnuje obchodní válce mezi Čínou a Spojenými státy, o níž hojně píšeme i na INFO.CZ, vybrali jsme pro vás i další události, které zmiňuje světový tisk.

The Guardian (Velká Británie)

Všechny britské noviny se vrací k obvinění důchodce, který zabil zloděje, jehož přistihl ve svém domě. Guardian ovšem upozorňuje na mnohem větší problém, kterým jsou vraždy v Londýně. Jejich počet už letos přesáhl padesátku a média tvrdí, že se policii pořádek na ulicích totálně vymkl z ruky. Vlivný labouristický poslanec David Lammy vyzval k rezignaci premiérku Theresu Mayovou i ministra vnitra. 

Londýnem navíc ve čtvrtek otřásla další vražda osmnáctiletého mladíka, z jehož ubodání jsou podezříváni dva sedmnáctiletí muži. Této vraždě se dokonce věnuje i byznysový deník Financial Times – ukazuje, že pouliční gangy v Británii značně sílí. Podle Guardianu jsou do nich verbování i dvanácti či třináctileté děti. Jejich cílem je přitom obchod s drogami, který v Británii představuje zhruba 11 miliard liber ročně.

The Guardian 6.4.2018
sinfin.digital