Žoviální Biden. Konkurent Trumpa v příštích volbách?

Info.cz

Donald Trump ještě ani nenastoupil do úřadu a už se mluví o tom, kdo by proti němu mohl v roce 2020 kandidovat. Veřejnost je zvědavá především v případě Michelle Obamové, dnes se ke své kandidatuře vyjádřil také Joe Biden, dosavadní americký viceprezident. 

Americký viceprezident Joe Biden vtipkoval v senátu o tom, zda bude v příštích prezidentských volbách kandidovat, napsal Huffington Post

„Ano budu kandidovat v roce 2020,“ řekl reportérům

„Kandidovat na co?“ zeptal se reportér.

„Na prezidenta,“ odpověděl. „K čertu, chlapi, každopádně.“

Když ho novináři vyzvali, aby to blíže vysvětlil, trošku své prohlášení mírnil.

„Nezavazuji se k tomu, že nebudu kandidovat,“ odpověděl. Nezavazuji se k ničemu, dodal. „Naučil jsem se, že osud má zvláštní způsoby, jak zasáhnout. 

Lidé kolem končícího amerického prezidenta Baracka Obamy dostávají dotazy ohledně vlastní kandidatury pravidelně. Nezávislé organizace dokonce rozjely kampaň na podporu Michelle Obamové. 

Obama se nechal slyšet, že jeho žena nikdy nebude kandidovat. „Vidíme, jaké má ohlasy u lidí, ale dělám si legraci z toho, že je příliš rozumná na to, aby se dala na politiku," řekl. 

Volby lákají i lidi ze světa showbyznysu. Na prezidenta by chtěl kandidovat třeba rapper Kanye West, který má za manželku Kim Kardashian, komik Chris Rock či zpěvačka Katy Perry. Jak vážně svá slova mysli, se do roku 2020 nepochybně ještě ukáže.

sinfin.digital