Zřícené letadlo na Kubě: Přes černý dým nešlo pomoct cestujícím, někteří ještě žili

Info.cz

bel

V troskách Boeingu 737-200, který se včera zřítil nedaleko hlavního města Kuby Havany, zahynulo 110. Přežily pouze tři ženy, jejichž stav ale zůstává i nadále vážný. Očití svědci nehody popisují, že se stroj rozpadl na několik částí a obětem, mezi nimiž jsou i děti, nebylo možné kvůli hustému dýmu a vysokým plamenům pomoci. Kubánské úřady zatím nepotvrdily, co bylo příčinou pádu letadla.

„První, co jsem uslyšel, byla ohromná rána a brzy potom se objevil dým. Na místo se začaly sjíždět auta hasičů a sanitky. Ulice kolem byly okamžitě zavřeny a všude byl jen kouř,“ popisuje pro BBC Mundo očitý svědek včerejší nehody Yordanis González, který bydli v blízkosti mezinárodního letiště Josého Martího nedaleko Havany. V poledne místního času se tam včera krátce po startu zřítil letoun Boeing 737-200, na jehož palubě se v tu dobu nacházelo 104 pasažérů a šest členů posádky. Podle informací kubánských úřadů neštěstí nepřežilo 110 lidí, mezi nimiž bylo i několik dětí včetně jednoho kojence.

González se spolu s dalšími Kubánci pokusili dostat na místo pádu, aby pomohli hledat ty, co jej přežili. „Nešlo to. My, co bydlíme tady, jsme se všichni snažili pomoct,“ vypráví. Kvůli hustému černému dýmu a plamenům to ale nebylo možné. „Viděl jsem, jak se letadlo rozpadlo na kusy a obě křídla odpadla,“ popsal novinářům. Podobné obrázky bylo možné spatřit i na několika videích, která se bezprostředně po neštěstí objevila na sociálních sítích.

Biskup, který ovládl královskou svatbu. Kdo je Michael Curry a proč si ho Harry s Meghan vybrali?

sinfin.digital