Drahoš už další podpisy nepotřebuje, sbírat už je nebude. Radit mu bude i Drábová

Info.cz

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš ukončí na konci týdne sběr podpisů. Bývalý předseda Akademie věd má k dispozici přes 110.000 ověřených podpisů. Na setkání s novináři to dnes řekl Drahoš a zástupci jeho týmu. Drahoš zároveň představil své další poradce, v energetice mu například bude radit Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Drahoš plánuje neveřejná setkání s odborníky, se kterými bude u kulatého stolu diskutovat nad tématy jeho volebního programu. První se bude týkat vzdělávání. Aukcí svých děl Drahoše podpoří čeští umělci.

Volební tým Drahoše ukončí sběr k 15. říjnu, podpisové archy chce mít odevzdané o deset dnů později. Ministerstvu vnitra je předá na začátku listopadu. Podle Drahoše museli kvůli chybám vyřadit asi deset až 15 procent podpisů.

Drahoš dnes také novinářům v nové kanceláři v pražském Týnu představil další členy poradního sboru, kteří souhlasili s medializací. Je mezi nimi ekonom Petr Teplý či Drábová. „Je odbornicí, která je ochotna poradit každému, ale ne každý o její rady stojí," řekl Drahoš o šéfce jaderného úřadu, která radí i dalšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi. Radami bude nápomocen třeba i ústavní právník Jan Tryzna. Už dříve Drahoš zveřejnil, že mu bude pomáhat astronom Jiří Grygar či egyptolog Miroslav Bárta, kteří mu budou radit v tématech týkajících se společnosti, nebo spisovatel Jiří Padevět.

3607263:article:true:true:true

Realizační tým zároveň rozšířil o bývalou redaktorku zahraniční redakce České televize Kateřinu Procházkovou. Na starosti bude mít koordinaci médií a PR. V oblasti komunikace chce také spolupracovat s bývalým novinářem Petrem Studenovským.

sinfin.digital