Drahoš versus Zeman: takto vidí souboj bookmakeři a sázkaři

ČTK

Favoritem bookmakerů sázkových kanceláří na vítězství v prezidentských volbách je po prvním kole bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš (1,6:1 až 1,68:1). Kurzy na současného prezidenta Miloše Zemana se pohybují od 2,2:1 do 2,29:1. Drahošovi aktuálně věří i většina sázkařů. Vyplývá to z vyjádření sázkových kanceláří, které oslovila ČTK.

Velká část vyšších sázek podle sázkových kanceláří zůstává otevřená, protože tipy šly hlavně na celkového vítěze. Klient Fortuny, který správně tipoval bývalého velvyslance ve Francii Pavla Fischera do třetího místa, již vyhrál téměř půl milionu korun.

"Zatím jsme přijali sázky za 69 milionů korun, což v podstatě již nyní trojnásobně překonalo volby před pěti lety. Úspěšní byli sázkaři, kteří tipovali vítězem prvního kola Miloše Zemana nebo volební účast vyšší než 59 procent. Ale tyhle sázky negenerovaly vysoké výhry. Lze říci, že první kolo žádné mimořádné výhry nepřineslo," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Zeman měl na vítězství v prvním kole kurz 1,01:1.

Víte, jak si vyřídit voličský průkaz pro druhé kolo voleb? Nejlepší je nečekat

sinfin.digital