Kampaň pro prezidentské volby míří do finále: Pět hodin ve vysilání ČT i rozhlasu, i plakáty ve městech

ČTK

raz

Spíše formálně dnes začíná finále kampaně pro prezidentské volby. Kandidáti mají podle zákona ode dneška do 10. ledna vyhrazen celkem pětihodinový prostor jak ve vysílání České televize, jak Českého rozhlasu. Jejich volební poselství se ale na obrazovkách a v éteru objeví až po Novém roce. Starostové mohou ode dneška vyhradit obecní plochy pro plakáty kandidátů, ti ale jsou k vidění na komerčních plochách.

Veřejnoprávní televize i rozhlas budou vysílat předvolební spoty kandidátů na prezidenta republiky od 2. ledna. Na programech ČT1 a ČT2 budou k vidění minutové a půlminutové spoty prezidentských adeptů až do 10. ledna. O den dříve skončí vysílání minutových spotů na rozhlasových stanicích Radiožurnál, Dvojka a Vltava.

Rozhlas také chystá mimo jiné čtyři duely prezidentských kandidátů, a to ode dneška do 30. prosince, nebo jejich společnou debatu na 12. ledna. Televize odvysílá tři předvolební debaty a závěrečnou superdebatu, do níž ve čtvrtek 11. ledna pozve všechny kandidáty. Prezident Miloš Zeman, který usiluje o znovuzvolení, účast v debatách odmítl.

sinfin.digital