Nejdřív žádné debaty, teď Zeman přijal čtyři. Drahoš trvá na dvou, jedná má být na ČT

raz

Prezident Miloš Zeman přijal podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka nabídku čtyř televizí, které chtějí vysílat debaty před druhým kolem prezidentských voleb.  S Jiřím Drahošem se je prý ochotný utkat na obrazovkách Novy, Primy, TV Barrandov a také veřejnoprávní České televize. Drahoš nabídky čtyř televizních debat zvažujoval, nakonec ale uvedl, že počítá pouze se dvěma.

Zeman před prvním kolem tvrdil, že nevede žádnou kampaň. I proto se debat, ve kterých vystupovalo ostatních 8 kandidátů, nezúčastňoval. Po ohlášení výsledků ale přijal výzvu Jiřího Drahoše. Tvrdil však, že debaty by měly být pouze dvě, víc než tři by podle něj diváky už nudily. Ovčáček  dnes na Twitteru oznámil, že prezident přijal nabídku čtyř televizí.

 

„My zvažujeme, co přijmeme," řekla v reakci na Ovčáčka Drahošova mluvčí Kateřina Procházková. Později Drahoš upřesniil, že dál počítá s dvěma televizními debatami. „Již jsem navrhl jako jedno z míst debaty Českou televizi. Je to médium veřejné služby, které patří všem občanům ČR a jeho nestrannost je kontrolovaná nezávislou institucí. Ve druhém případě je na rozhodnutí mého protikandidáta, které z médií bude preferovat," sdělil ČTK.

sinfin.digital