Odvrácená tvář Zemanova vítězství. Šikana a tvrdé útoky na novináře

lup

Oslavy vítězství Miloše Zemana v jeho štábu provázely tvrdé útoky na novináře. A to nejen verbální. Samotnému prezidentovi trvalo jen pár minut a navzdory čerstvému ujištění, že bude pokornější a vstřícnější, si začal přítomné novináře dobírat a vysmívat se jim. Mnohem závažnější incidenty se ale odehrávaly o něco později mimo podium.

Záběry z Top hotelu, kde Zemanův volební štáb sídlil, zveřejnila na twitteru reportérka Seznam Zpráv Pavlína Kosová. Zachycují tvrdé útoky na novináře, kteří na místě na základě akreditace dělají svoji práci.

K incidentům dochází u zástěny, která oddělovala část sálu pro hosty od té určené pro média. Předchází tomu opilecké extempore komunisty Milana Rokytky.

Část přítomných kameramanů se snažila výjev zachytit, což popudilo dva příznivce Miloše Zemana, kteří ovšem nebyli součástí organizačního týmu. Situace nabere rychlý spád a od Zemanových stoupenců zaznívají vulgarismy a výhrůžky: „Jdi do prdele,“ pokřikují na novináře a vyhrožují jim fyzickým útokem. Později několik žurnalistů napadnou, Kosovou nevyjímaje.

„Začali jsme natáčet člověka, který se tam potácel. Držel v ruce láhev a nakonec si lehl na pódium a my jsme ho natáčeli. Pak na nás ti lidé začali řvát, abychom ho netočili a že jsme hyeny,“ popisuje situaci Kosová pro INFO.CZ. Říká, že novináři obecně přestali po výzvě opilce natáčet.

Zeman byl bezchybný, Drahoš bídný. Teď rozhodne prezidentova mentální sešlost, říká Holec

sinfin.digital