Překvapení voleb: Marek Hilšer. Kvůli anexi Krymu se svlékl do půl těla, ve volbách předběhl i Topolánka

ekb, raz

Když na konci července 2016 oznamoval svou kandidaturu, znal ho málokdo. Průzkumy mu přisuzovaly ze začátku jen jedno až dvě procenta hlasů, nakonec jich získal víc než osm a překvapivě předběhl i Mirka Topolánka. K úspěchu mu podle jeho názoru pomohla i superdebata v České televizi, po které mu prý začaly zprávy od různých lidí. Ještě před oficiálními výsledky si ale postěžoval, že je zklamaný nízkou účastí. Doufal prý, že přijde aspoň 70 % voličů.

„Možná to vypovídá o tom, že skladba kandidátů nebyla taková, aby připoutala větší pozornost a lidé přišli k volbám. Možná to je také tím, že lidé jsou zklamáni politikou a už ničemu nevěří. Doufám, že se nám to v budoucnu podaří napravit," uvedl Hilšer.

3885696:article:true:true:true

Před prezidentskou kampaní na sebe Hilšer upozornil v roce 2014, když se na protest proti ruské anexi Krymu svlékl do půl těla přímo před Úřadem vlády. I kvůli postoji k Moskvě byl poté hlasitým kritikem současné hlavy státu – Miloše Zemana. „Mám strach o politický vývoj země. Nechci, aby byl prezidentem někdo, kdo je loutkou v rukou oligarchů, a třeba i z Ruska,“ řekl pro INFO.CZ na jaře. Zeman podle něj během posledních pěti let na Hradě opakovaně lhal a v posledních měsících pak urážel své vyzyvatele. „Myslím, že budoucí prezident by měl být někdo, kdo je schopen vnášet určité pozitivní emoce. Prezident musí vytvářet tu atmosféru,“ řekl v pořadu INFO.CZ Štrunc!

sinfin.digital