Proti Zemanovi už se šikují jeho rivalové. Horáček Drahoše podpoří i svými billboardy

ČTK

raz

Prezidentský kandidát Michal Horáček počítá s tím, že v případném druhém kole podpoří protikandidáta současné hlavy státu Miloše Zemana. Řekl to novinářům ve svém volebním štábu. Zemanovu protikandidátovi by nabídl i prostor na billboardech, které má pro období mezi oběma koly voleb předplacené, dodal.

Horáček, který v průběžných výsledcích aktuálně bojuje o čtvrtou příčku s Markem Hilšerem, novinářům řekl, že do kampaně dal všechno a bral ji vážně. Předvolební debaty osmi Zemanových vyzyvatelů podle něj přinesly kultivovanější diskusi. „Podařilo se nám nastavit novou laťku, která, doufám, v české politice zůstane," uvedl Horáček.

V případném druhém kole chce podpořit svou energií i svými prostředky kohokoliv, kdo postoupí proti Zemanovi. „Pokud bych to neměl být já, nabídnu takovému kandidátovi prostor na billboardech, které jsem koupil, abych ukázal, že to myslím vážně," konstatoval Horáček. Na přímý dotaz, zda by se podpora týkala i aktuálně druhého Jiřího Drahoše, odpověděl Horáček, že samozřejmě.

sinfin.digital